Monday, May 30, 2011

POST 147: TeNTaNg KatiL..

Assalamualaikum Dear,

Ramai yang bertanyakan ttg DIY dan tutorial baru...
terima kasih kpd yg tak jemu2 memberi komen, e-mel, dan berkongsi pendapat..
tapi maaf, buat masa ini tiada cerite2 tersebut....
mungkin kerana sibuknye berkerja...
mungkin kerana mmg persiapan kahwin org pegun..!!

semakin hari semakin syg kamu semua...
kini, org lebih suka meluahkan perasaan, berkongsi cerita di blog...
ye, di dunia maya ini, berbanding di dunia realiti...
tapi kawan2 maya ini semakin menjdi realiti...terasa rapat...
mungkin kerana kita berkongsi cerita yg sama.....

"Cinta & Perkahwinan..."

Ok, bulan may da di penghujungnya...
dan akan masuk bulan baru...bulan Jun...
org suka bulan ini kerana ia bulan bonus...!!
so, duit lebih, wed preps pon lebih...hik3..
insyaallah, duit bonus akan dimanfaatkan sepenuhnye...
walaupun last week da terlebih bajet beli baju baru...
oo...rasa bersalah memikirkannya...!!!

Jadi, duit bonus ini ade 2 perkara penting yang mahu org tunaikan...
pembayaran kanopi & katil...
canopy masih tidak finalize lagi...di alam konflik..
mahu canopy atau dewan...!
everything will be decided in the end of June, insyaallah...

Utk katil, insyaallah org akan beli katil walaupun berkahwin di dewan...
kena beli kerana rumah kami mmg tiada katil kelamin...melainkan utk ibu & abah...
so, agak improper if kami balik kg side org kan...
tapi, org akan beli katil biase2 shj wpn adore sgt english set kat famista tuu...
**ye, da usha da katil2 famista tuu...hi3
sbb, kami akan duduk rumah sendiri right after marriage...
so, buat syarat,jimat kos.....asal ade katil utk kahwin da la ye...

at first, org adore sgt katil famista yg mcm nih...


dlm 4k harga die....but hari tu capture photo wedding a good fren....ain & taufiq
ain pakai set yg sama....ye, org suka sgt....!!!!
nampak bersih....but then, bile ditilik2, difikir2...mcm kurang sesuai dgn diri org...
pertama sbb katil ini ade tiang sedikit di hujung bhg kaki...

bertanda bulat.....ditutupi cadar
tak suka lebihan tiang tersebut...org tido lasak...takut terhantuk...!!!
non-safety features...so, rejected...furthermore, katil ini agak tinggi....
org suka katil yg agak rendah....don't know why....

mm english style famista semua ade lebihan tiang tersebut & tinggi bedframe nya...
so, cancel semua option english style lagi...

idea baru....
last week capture wedding photo a fren of a fren...
kepala katil simple, katil rendah...takde palang hujung katil...
suka agt....!!!

katilnya lebih kurang begini...tapi takdela lebihan frame bwh tuu..
Love the simplicity of the design...
kemas...! kalo spread bedsheet nampak cantek...
bile tgk harga di famista...murah if compare dgn english set...!!!
lagila org suka...hehe....

Mcm org kata td, da survey famista...
iye, famista yg selalu featured dlm majalah pengantin tuu....
harga ok....berbaloi...material cantek....tahan lasak i think...
bolehla lwt2 kedai famista yg terletak dekat dgn KTM klang....
deretan kedai berhampiran situ....

utk hiasan org suka yg neat & sleek...
mcm nih...


tiada kelambu awan larat, tiada bunga gantung.....
tiada cadar pengantin yg wow....just plain cotton...
putih, bersih, simple....dgn elemen pink, fresh green & turquoise...
ape plak pilihan anda????


5 comments:

K.I.N.A said...

sama la..tak suka yang ada kaki katil terlebih tu..

~ NANA ~ said...

katil yg 1st tu sgt hot & ramai yg beli utk kawen kn? hihi

zimie said...

zimie suke warna putih.tak kisah la pesen katil tu macam mana rupa.dah bagitau sang lelaki nak set bilik tidur putih.pastu dia pulak nak letak banyak2 cermin sebab cakap zimie ni kalau pegi mana2 mesti nak kene tengok cermin.hahaha biasa la tu pompuan.bweek!

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

kina: kaki terlebih tu buat katil nampak kecik tau sbnarnye....

nana: mmg tgh ramai yg beli katil tuu....cantek sgt katil tuu....tp tulaa....sbb die ade benda terlebih tu yg tak minat...hehe

zimie: samala...suka putih, nampak bersih...org pon suka ade cermin besar...selain melaram, nampak bilik luas kan....eleh, nanti laki kite gak yg tgk cermin tu kan...hihihi

Nor Suhaiza said...

org suka katil yang da tiang kt tiap bucu tu...
dpt set wane putih cm dlm pic tu mmg abeh hati la..hik3...
tp mslahnya dah beli ktil bru utk mjlis tunang ari tu ;(
so, postpone utk rumah baru...
ngeee~ ~ ~ ~ ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...