Thursday, May 26, 2011

POST 143: FiTTiNg BaJu NikaH

Salam All,

Org baru balik dr fitting baju nikah....
owhoho...mcm2 perkara bermain dkt hatiku ketika ini...
ade yg Ok, ade yg KO...huuuuu~

Cerite yg Ok dl....
Ok, suka sgt jahitan yg my aunt buat....kemas sgt.....fitting pon cantek...
Especially the kain part...mmg sgt2 suka....
tak sangka kain A line tu die boleh buat dgn kemas...
mula2 risau gak ngan kain A line tuh, sampai rasa nak tkr design,
nak wat kain ropol blkg mcm biase...
tp alhamdulillah....org mmg puji hasil jahitannya itu....

Cerite yg tak OK...

Pertama, org sudah gemuk...!!! berisi sedikit berbanding dl...
nampak busted...huuuuuuuu~
mana taknya, ukur bdn bln jan, bln may da membesar..
nasib baik org mmg request buat bj sedang bdn....
tp kini, bile org pakai bj tu...mmg ngam2...dan org tak biase pakai baju ngam begitu...huuuu~
lagi satu, my aunt buat panjang baju tu separas lutut...
org da biase pakai baju melebihi lutut....
so, rasa tak selesa...

Kedua, rasanye mcm slh beli lace...
boleh ke camtu...??? ha3...
ok, org mmg beli lace yg simple....tanpa beads....
masa nak beli siap ckp dgn promoter lg....
"saya nak lace yg bunga die sebatu-sebatu, jarak2, tak byk embroidery..."
want to keep it simple....
but it turns out that the baju is so so simple....
tak vogue la camni...ha3...

Ketiga, org beli lace kaler kuning2 air...
satin cream.....tp apabila digabungkan....
my baju jd kaler champagne....!!!!!
aiiisssyyy...cekmat punya baju kaler krim sgt cair...
so, adekah kami akan tidak kelihatan sepadan....tensyen2...!!
huuuuuu~

kesimpulannya....org tidak tahu sama ade org suka atau tidak baju tersebut...
berkecamuk hatiku...
lagi2 selepas melihat baju di dlm kamera...adeiiii....
adakah lighting yg kurg baik...atau adakah bajuku mmg begitu...

tp still, kena lapangkan dada....bersyukur dgn ape yg ade....
pasni nak buat beads utk baju tuuu....
mudah2an it turns out to be as i expected...
fuuuhhhh~ skrg tgh sesi menyedapkan atiku...huuuu~

my solemny dress...in black & white..

tgk mcmne plak dgn fitting baju ke-2......the reception dress...
material sgt jarang...sgt lembut....heavy beaded..
a bit challenging to tailor this material...
kain belum potong lg...maybe in june siap kot...huuuu~

kain dress...


5 comments:

A.N.A said...

cik lijah:lala tgk ok je cume mcm bj tu besar je lala rasa...

veesakura said...

sempat lagi nak tambah beading kat lace tu. mesti dah rs lega sbb baju nikah dah siap.hehehe. napak ok jer dalam gambar tu, tak ketat pon.simple but sweet! :)

~ NANA ~ said...

dear...from the pic, i tgk mcm ok je :)

u blh jahit sendiri manik2 if nk nmpk 'vogue' sket..hihi

nida-razak said...

lija..cantikla ur baju solemny tu...

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

hihi..thanx sume sedapkan ati org...
bwh die mmg ok...atas die nampak ketat..huuu~
da gemok kat atas...(^_^)
mmg da decide nak hantar jahit manik...
tp nak pakai bj nih time tunang je kot nanti..hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...