Sunday, May 1, 2011

POST 119: PeNiNg FikiR PsL HanTaRan Yg Satu Nih...BolE TLg Tak??

Salam Readers...

Barang hantaran ke-8 mungkin sekali barang penjagaan diri lelaki...
masalahnye...
tak tau nak beli ape utk brg penjagaan diri lelaki...

cekmat bkn jenis lelaki metroseksual...
** personaliti: traveller die tu....suka yg lasak...
so....of coz die tak pakai pencuci muka la bagai.....
perfume pon die tak pakai kot....melainkan myk atar buat pegi slt jumaat...
die slalu risau ingredients dlm perfume tuh....
**tapi wpn die tak ber"perfume", die wangi okeyh...ha3...mcm da pegi bau jek.... =p

pernah tanya die skali....
die kata bg deodoran jek....
alamak...!! takkanla satu dulang tu bubuh deodoran jek...ha3....
so...pening da...tak tau nak bg ape lg...ha3...

mm...i think nak bg myk rambut...
shaving cream ke....skali dgn shaver....
and toiletries set mcm bathing soap (excluding the perfume...)
tapi......ade ke satu2 brand tertentu yg mengeluarkan range ini..
**kalo dlm satu brand best sket...lg2 yg ade gift packaging....
deodoran, myk rambut & bathing set....and etc yg sesuai...
tlg carikan brand dgn range tersebut kwn2...!!
or...any other advice or option u can give is very much appreciated...
pleeesss...i'm helpless...wuuuu~

**my current idea is to give body shop men range since it used botanical ingredients...
and suit for earth lovers....
ok ke tak ea...??
any other brand that u know fren...???

ade terjumpa sale ralph lauren kat jusco hr tuh...ha3...tp bkn taste cekmat kot nih...wuu~

13 comments:

Rai said...

Love this post coz i think i can help u on this~
Try bagi brand Kiehls --> http://www.kiehls.com/MEN/men,default,sc.html

My bf bukan jenis metroseksual jugak.
Pencuci muka pon pakai main2 and alhamdulillah kulit dia mmg jenis takder masalah.
But i plak suka psyco2 dia cakap yg sumtimes kulit luar mmg nmpak ok tp dalam kita tak tau aper yg tersumbat. :p

but dia ada prob lingkaran hitam di mata. So few months ago i kasi dia krim mata by Kiehl product and it works! Really can see da difference on him.

So i think sumtimes we women can use our power to convince men. Hehe dorg nak kita nampak cun kita pon nk nampak dia sentiasa berketrampilan hensem bergaya jugak. barulah fair kan.

Btw kalau u nk suvey the price of this products try g One utama ada outlet dia.

lovelyadibah said...

alolo~..xpun beli jer deodoran yang sama brand tp lenlain jenis wangian dier..:)

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

thanx rai....beshnye tgk produk2 kiehl tu.....energetic sgguh..!! sesuai utk org yg lasak...ha3...try pjuk my boy...nak ke tak die ek...hehe

dibah...kirenye bg byk deodoran la...ok tu....boleh wat stok seumo hidup...cnfirm die tak bau...kah3

Miss Sunshine said...

hmm.. dulu pernah pergi kenduri kahwin kawan... die bagi satu set Dashing... hmm... tak reti lah kalau pasal set penjagaan lelaki ni... Tapi kiehl tu mcm menarik je..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

mm...dashing tu mcm ok gak....sbb rasanye die pernah pakai perfume dashing once kot...pastu dashing ade deodoran, shaver cream, bedak dsb....so, mcm benda2 yg org nak, dashing ade...ok gak la....

Bila Ku Kata Cinta... said...

hmm..memang tu susah kan cik lijah.. cam my fiance ni...dia tak suke satu set perfum+segala mcm toiletteries tu...

so, dia just nak perfume Bvlgari+Shave cream jek..pastu his auntie yg nak wat antaran tu bg la pendapat. "sila penuhkan dulang u alls..kerana dulang tu nmpak kosong.."

try to pujuk dia tambah toiletteries yg lain..

sampai ke sudah dia wat dek jek...

Cikgu Shida said...

hehe..sy bagi deodoran,minyak rambut ngan perfume..since cik abg u xnak perfume,ganti la dengan deodoran jenis spray ke..nivea aritu buat packaging comel utk set lelaki..boleh la letak deodoran jnis roll on,jenis stick dgn jnis spray..beli 2 utk tiap satu..so ade 6,ok dah kot..cm same je ngan idea dba~~bg je deodoran bnyk2..!!

nida-razak said...

lijah..set body shop tu ok gk..kat situ sume ada...deodorant, shower gel sume ada klo xnak perfume...
nida pon bg en tunang body shop je..nida bg satu set white musk..sesuai untk yg lasak..tp set yg nida bg tu ada perfume, pastu ada shower gel n deodorant..yg itu untk aktif men...

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

thanx sume...

hmmm....cik abg mmg liat sgguh.....
rasanye nak bg die deodoran byk2...
atau body shop range kot..

pastu die nak mintak kayu sugi....
ok2...akan dicarikan kayu sugi...keh3

zimie said...

setuju!! errr haha belikan jenis body shop tu. ok je. bau pun tak kuat sangat. sesuai untuk lelaki mcm cik abg tu ;) part kayu sugi tak tahan tu. hihi

tiramisu said...

yup, betoi, betoi! kiehl's mmg byk keluarkan product for men... tertarik jugak ngan kedai ni, sbb semua outlet dier mesti ade tengkorak, hehe...

tiramisu said...

Satu lagi kan, dear.... u jgn risau sgt psl cekmat bkn jenis metroseksual nak jage2 muke (cuci+toner+moisturiser), lelaki ni pemalas sbnrnye... bf saye pon mcm tu la jugak... selalu keje luar, tgh panas... xde lindung2 ke, pkai sunblock ke... abes keje x cuci pulak... sbnrnye bukan xnak, tapi MALAS. kalo wife dier buat, mesti dier layan je... =)

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

mmg...bf2 kite mmg malas...kih3....
beshnye gurl talk neh....hehe...!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...