Sunday, July 31, 2011

POST 182: ReVieW e-dAy & PoSt-E OutFit

Salam All....

Pening saya fikir mau review yg mana dahulu....
Post-E pic atau e-day outfit....
e-day outfit sama dgn Post-E...
sama tapi tak serupa....
so, review outfit dl......
Post-E pics lain hari ye.....

Review: E-Day & Post-E OutFit

Ok, bagi yg mengikuti blog...
pasti tau baju e-day ni, baju nikah tak jadi...haha...
kalo tak ingat...mari baca balik cerita ini dan cerita ini......
tak jadi pakai masa nikah sbb.....
baju ni nampak gonjeng, ketat kat lengan, pendek...
pendek kata saya tak berapa gemor la baju nih...
but...i love the lace so, so much....!!
so, mmg agak terkilan bilamana baju ni turn to be like this...

see the baju part.....
"gonjeng & senteng"....hahaha

the front baju part -
"terjongket"...ayaarrkk...!


tu yg obvious....blum kire part bhg lengan yg ketat...tgn yg pendek....
sebelum ni lagi teruk....tight sgt baju tu....org da bukak dart bhg depan...
kalo tak nampak too busted....uuurrrgghh...!
yg lain takleh nak alter sbb kelim bhg dlm baju ngam2...
so, mmg susah alter...

to shadow these imperfections, i wear a long selendang on e-day....





and my nikah veil during Post-E




ok, from the look, i like my Post-E look much more than E-day...
i think the veil & tudung can really create good look....


kenapa saya tak pakai tudung dan veil mcm dlm Post-E ???

ade kisah disebalik "veil & tudung"
saya tak mau pakai veil sbb ntah...takde sebab.....ngeh3....
tp sebenarnya saya mau pakai tudung seperti dlm Post-E...
Saya beli tudung ni awal seminggu lagi dkt butik tudung peringkat kg saya...
but then, pd hari kejadian....saya tak jumpa tudung yg saya beli tu...
rumah saya ade dkt 10 almari baju....so, tak jumpa tudung letak almari mana...!!
then, otw ke pasar beli ulam2 buat makanan hari kjadian....
i just grab tudung pasar ni dgn harga RM10...

urggghhh...awning tudung ni huduh..!!
tudung yg sepatutnya di pakai....

kah3....mmg huduh awning die....!!
minah kelam kabut mmg deserve that look....ngeh3...

so, moral of the story.....
jgn suka ilangkan barang, jangan kelam kabut, jgn last minit....!!
lijah, pls be a proper lady....!! yossshh..!

Selamat Berpuasa Rakan-Rakan.....
Mudah2an bulan puasa ini memberi rahmat, membawa pengertian yg mendalam dalam penghidupan kite....
Bulan puasa ibarat bulan penyucian......
Harap kite sama2 elakkan dosa-dosa besar & kecil, jauhi maksiat....
ingatkn dr saya sendiri, yg haram tetap haram...tunang bukan tiket bersuka-ria....
sederhanakan urusan perkahwinan anda...
insyaallah, doa saya agar kite semua memperbaiki amalan, jadi hamba yg solehah....
amin...

62 HaRi LaGi........

8 comments:

plain jane said...

cik lijah.....
i adore veil kamu itu..... suke sgt tau..... cun....
er, memang baju tu nampak senteng cket, but still nice tau... dan tak nampak cacat pun bila gambar duduk...

Cik Lijah said...

gambar duduk mmg ok kn...hehe....tp tula....mmg baju tu senteng....(T_T)

rasa syg la sket sbb lace die tu org suke daaa....huhuhu

eMaH SoMeL said...

haish cik lijah ni..t wedding jgn kelam kabut n last min taw..btw u still look sweet on ur E-day :)

Cik Puan Mimi said...

tp veil cantikkkkk~
sukenyeee. :)

oshinz said...

veil tu cantik lah. suka tengok..

ciknana said...

lijah..kte ske awak punye veil la...teringin nak DIY...tp memanjang tak jd...tanga tak bedung gamak nye...huhu

zimie said...

comel dan manis.suka tengok!!!! suka gambar post e-day lijah.cantik veil.:)

Siti Syazwan said...

Dear, boleh tak nk tahu how much the price utk ur baju laces semua ni. Yup, nmpk senteng tppppppp ur baju still stunning sbb i suka laces dia. heee..

emel me: sitisyazwan@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...