Wednesday, July 27, 2011

POST 178: CerIte Di SebALik MaKe-Up

Salam All,

Rasanya tak perlu kot nak review make-up...
Sbb saya tak bermekap sgt pon....
Tapi...
Nak cerita di sebaliknya.....

For make-up...
Kaksu nak make-up kan saya for free...
terharu sgt masa die menyatakan kesudiannya utk mekap free lg sekali...haha
tp...saya korbankan perasaan ingin cantek tu kerana....
sayala runner, sayala penyambut tetamu, sayala penanggah, sayala yg tlg ibu msk...
saya takut takde masa utk mekap.....

dan tepat sekali jangkaan saya...

ketika pihak lelaki menelefon utk inform mereka da bertolak....
saya sedang me"repair" bilik air di bilik saya...
belum mandi dari waktu pagi....jam da pukul 12....huhu
habis repair, saya mandi...
then, make-up muka sendiri...
tgn menggeletar ms mekap sbb tinggal an hour sj before majlis...
mula2 rupa ok...
then, my bro touch up my face, my cousin plak touch up my eyes....
tak tau jd ape.......tak sempat tgk cermin pon...hahaha....
tp seperti di gambar bwh, nampak biase jek.....hehe....
but...as i saw my pic in digital cam taken by cekmat's cousin, i think i look ugly....kahkahkah
so, mmg takmau tunjuk that nightmare pic...haha

mm, as i said before, saya tak byk gambar...
yg ade gambar plak, gambar tak berapa nak jd.....too much light exposure plak..
so, ni je gambar close-up muka yg tak berapa nak close-up..hu3





nampak plain kan??? 
i rate this make-up 1/5,
make-up org gi office lg comey kot dr mekap nih....kih3...
tp redha jek.....biar less dr over....hehe

ok....mmg berdendam sbb gambar muka saya tak byk....
as i said, super bz that day...plus, i'm too shy to pose in front of my relatives...
so sabtu nih, cekmat janji nak amek gambar post engagement....
**ooowwww......suka....boleh menggedik...!! haha...
mekap bakal ditaja my MUA....
actually i like to address her as my besties rather than my MUA,
sahabat yg mmg jarang-jarang kite jumpa kat dunia ini...(^^)

dgn gambar2 yg bakal ditangkap sabtu nih...
hope dptla buat review terakhir....my outfit...
then, dptla share my pics to my beloved frens....
speaking of that,
oowwwhh...how i miss my fren so, so, so much....!!
i even cried when thinking of them...
really2 hope they can attend my big day later...
then we'll have our reunion again...
tak sabar~

65 HaRi LaGi.......

5 comments:

tqahmisdar said...

dear, u tak pakai mekap pun dah cantik.. =)

kaklong said...

best2....;)

hope semua nyer ok yer dear...kak long doakan..amin

zimie said...

comel u lijah :)

ecece mengada nye ade post engagement.saya takde pun tau.*mood seorang yang jelss.ekeke*

miey anna said...

da santek..betol2...ade seri bakal pngntin..heee ^_^

hanys said...

Betull. Tak make up pun dh cantik.. Takpe. Rrserve make cantik utk big day ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...