Saturday, April 9, 2011

POST 91: NaK BuAt Ape ye Hari Ni?

Morning Readers...

Pagi2 da di depan PC...
sementara menunggu kedtgn cekmat....(^_^)
mcm2 benda nak wat hari ni pttnye...tp asal mcm tak ingat nihhh....wuuu~
ok....cb list down kan ape nak buat......

1) Pergi QPack beli Jar...(bkak half day je hari nih...)
2) Pergi Bake with Yen beli Kraft Bag
3) Pergi Fah Lean Floral, beli ribbon & lace...survey material for hantaran deco...
4) Pergi the Mines, betulkan PC, and cari wedding ring for cekmat...
    serta survey coklat, marshmallow, jelly beans for wed favors...
5) Bayar upah jahit baju bertandang...& baju family...

oo...lupa nak share...
sgt gembira semalam bile dpt berita yg upah buat baju bertandang only cost me RM130...
ingatkan RM300++...
sbb ms anta baju tu, tailor tu ade gaya2 nak charge mahal...tp alhamdulillah la...
kegembiraan hari tu (dpt upah baju nikah+my reception =RM200) pon tak habis lg...hik3...

ok.. baju nikah & reception org hantar kat my aunt...
and this baju bertandang org hantar kat seorang tailor kenalan ibu juga...
jadi senang berinteraksi...
mm..but i teriibly shocked gak bile die kata upah only RM130..
sbb material baju tu agak susah potong & jahit....
byk beads..susah amek proportion utk kurung moden..

heavy beaded organza..
Chiffon for kain...
mintak jahitkan mcm nih...berangan** kih3..

org buat kurung moden dgn kain berombak out of this...
simple kan...sgt sesuai dgn personaliti sendiri....(^_^)

9 comments:

nida-razak said...

cantik la lijah...tp kain organza tu x jarang ke?

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

mmg jarang.....akan lining dgn kain chiffon juga.....hehe..

nida sesuai pakai chiffon kot....hari tu kat sini kat euro moda gulati's ade sale chiffon....RM200 je utk beaded chiffon...slalu dlm RM500++, tak tau ade sale lg ke tak...

nida-razak said...

oooh..hehe..mmg nida ingt nk pkai chiffon kot, tp maybe bukan beaded chiffon, coz lace nida da beaded..nanti sarat plak..huhu...

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

oo kirenye nida nak lining kan kace nida dgn chiffonla....ooo...paham2....

cantek sgt tau lining chiffon & lace...tgh-IN ni...nampak sweet and soft je tau...

nida-razak said...

haah...sbb lace nida da sarat ngn bead..so xpayah nk letak bead lg kat chiffon tu..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

btul2...org ingatkan nida nak pakai chiffon...tu konfius tu...kih3....lace&chiffon adelah gabungan yg besh...!!

nida-razak said...

hehe...td nida da google2 design yg nida ske..da jumpa..hehe..tp xsure sesuai ngn nida ke x,almaklum la..nida kn cumey sket..haha....nnti nida update kat blog.. =)

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

update cepat2...tak sbr nak tgk nih...boleh cr idea utk baju sendri gak...kih3

nida-razak said...

hehe..simple je design tu..nnti nida update ye..contoh2 tu nida save kat komputer opis lak..so mlm ni kna search blik..xpon tnggu masuk opis blik..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...