Tuesday, April 19, 2011

POST 104: AddInG LenGhT to My HeigHt witH VerTicAl LiNe

Dearie Readers,

Sape kata pakai horizontal line je boleh nampak tinggi???
Vertical line pon boleh....tp where the line is located is very2 much important...

vertical line on different location

vertical line makes u look skinnier too
picture from Giambattista Valli Spring Collection 2009
with the same model used, design bj no.2 add height to the bride,
followed by no. 4, 1 and 3...
sbb ape...vertical line (the ribbon) located betul2 bwh bust line model..
so...nampak kaki panjang....lgpon...V colar juga can add height....
tapi utk yg bertudung...boleh buat btk V pada bhg dpn tudung...
rujuk balik post lepas...



kenapa hari ni bincang topik nih..??

sbb....i'll pick up my wedding dress end of this month...
mggu dpn la tuh...hik3...

wwuuuuu~ actually, risau sgt ape rupa baju tuh da siap...he3...
baju nikah-kurung modern, reception-long straight dress..

request long straight dress cani jek...tapi cukup kainla sampai ke tgn...hehe




risau dgn long straight dress tu...takut nampak too plain....
so..ingat nak buat some line (by lacing & beading)
and my idea is to put vertical line just under bust line....
and if necessary, i'll make scatter horizontal line pada hujung kaki dress..
nampak la kaki panjang since my kaki mmg pendek.....wuuuu~
tinggi 158 cm (mmg pendek) tp nampak lg pendek disebabkan kaki pendek..
** brape byk pendek daaa...
lace & beading under bustline
risaunyer....risaunyer....
wedding dress ni rupe ape nanti...
ni la risiko if tempah sendiri...
but that's the cost that i need to bear with...
wish me luck k...!!

9 comments:

lovelyadibah said...

gudluck lijah!!:)

zimie said...

bestnye lijah dah nak amik baju dah.hihi.tinggi la tu lijah.kite lagi pendek dari lijah.takley la nak pakai kain yang meleret2 tu.makin nampak pendek la jawabnye ;)

cheQmOomOo said...

sy rendang :))

nida-razak said...

nice info.thanx 4 sharing...nida p0n b2b yg xbpe tngi.huhu..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

kite sume geng2 rendang...kih3...tp siyes...kaki org pendek, tu yg nampak pendek..wuuuu~

nida-razak said...

lija..lija lg tinggi dr nida tau..nida 156cm sjo..huu

nida-razak said...

lija...klo letak vertical line tu kat area lutut, nampak pendek x agak2? coz nida nya bju nikah pon cam dress sket...ske tgk yg ada vertical line yg kat lutut, then kembang sket kt bawah..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

nida....yg ni tak berani nak ckp la....maybe nampak tinggi...maybe tak....kena tgk design atas kot...

tp ygb sure...ble wat vertical line kat lutut...yg stail cerut kat lutut and kembang kat kaki...nampak btk hour glass la....yg cantek tu cantekla...
yg too skinny atau yg berisi tak elok kot...

canila...nida emel gambar design..kite tgk ea...nida bgtau tinggi ngan ukuran bdn....kite takla expert sgt, tp since ibu org dl tukang jahit...boleh mintak advice die juge...hrp membantu...

lijalila.maulana@yahoo.com

nida-razak said...

yg vertical line kat lutut tu, nida xnk cerut sngt n xkembng sangat, xpe, nnti nida email kat lija ek,tp cth2 design tu nida save kat komputer opis..huhu..so mybe lambat sket nida email yek, nk cri blik gmbr tu..tenkiu ye lija... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...