Thursday, April 21, 2011

POST 106: DIY TuDuNg LaGi..

Salam Readers...

Projek hari ini....
"DIY"ing headscarf....yg ni utk bertandang...
simple jek....cani rupenye....
tadaaaa.......


susah giler nak cari tudung sepadan baju.....
nak cari very light pink...tak jumpa...( 2 bulan cari...)
yg ni je yg pling msuk utk baju....hu3...
nasib baik tudung ni serve as awning only...
di luarnye org akan lilit shawl chiffon...
**chiffon nampak lembut & flowy...

sekejap je buat tudung tuh....
sbb org guna patch beads jek....
so, tinggal tampal2 je flower beads tu kat tudung...
org tampal kat sebelah bhg jek...

herrmm....i'll be using that patch beads to upgrade my veil too......

veil yg bakal di upgrade...

nak patch kat all over the veil...
sbb veil ni cume ade beading kat bhg kepala jek....
tak larat nak buat beading kat sume tempat...
**pemalas actually...kih3

so...dgn kedua2 tudung&veil ini....
org tak akan pakai tiara utk bertandang...
tak mau sarat sgt....
yeay!!! **tak suka tiara sgt sebenarnye...

sbnarnye...tak suke sume aksesori, jewelry...**ade gak pompuan cani...kah3...

and maybe nak patch sket juge pada baju bertandang ini jika perlu...
so that they can complement each other...


apela nasib baju nih skrg...
tak update lg kat tailor die....huuuu~

9 comments:

plain jane said...

Lija,
rajin nye lija....
veil yg awak DIY pakai kain chiffon ke? coz ari tu saya ada wat veil tp mcm tak flowy la... nampak keras sikit... huhuhu

anaztasias nora aira said...

dear, rajinnya kamu ! nora xreti hehe. tp setuju mmg susah nak cari tudung...masa nora cr tudung time tunang, berpinar bijik mata di jalan tar tu tp xjumpa2 gak. huaaaaaaa

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

jane: mm utk nikah org pakai chiffon...beli di jakel....RM38 semeter (kat tempat2 lain survey pon lebey krg sama)....yg bertandang kaler pink nih pakai kain net....RM48 semeter (yg ni di jakel KL je jumpa...), chiffon ade byk2 jenis....jadi masa beli tu try buh kat kepala and tgk chffon tu jatuh ke tak....

net pon sama...sebelum ni salah beli net...tak flowy pon...last2 gune buat deco jek...he3

nora: samala...org pon berpusing2 di jalan Tar, butik2 tudung...tp tak jumpa....tp takdela ke ariani...cr yg murah2 jek...kedekut...kih3

zimie said...

rajinnye lijah!!hihi tak sanggup nak mem'beading' tudung tu.beli yang siap boley tak?adehh tak reti la.senang tak buat?lijah tampal patch tu camne eh?blur la plak.haha

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

mm senang sgt...sbb flower beads tu org beli da siap....so, tinggal jahit jelujur kasar sekeliling bunga tu pada awning tudung jek...tak sampai sejam boleh siap...siyes...hehe

ciknana said...

flower beads tu ada jual ea....
tak pernah jumpe pun..kat mana ea nak cari...

nida-razak said...

waa...cantiknya...ske la buat sndri...ada jual ek flower beads tu..mna nk cari?..huhu..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

oo...flower beads tu slalunye ade jual kedai manik.....or kedai jual brg jahitan la.....(yg ni harga murah sket..)

kat jakel ngan euro moda pon ade jual.....tp nama familiar die patch beading lace...yg ni a bit pricey.....boleh mencecah ratus-ratusan per metre..tp design mmg siyes lawa giler2.....menangis org tgk.....hiiii~

aNNor said...

cantik nye...pandai cik lijah buat... nak buat jugek...tapi tak pandai laa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...