Friday, April 22, 2011

POST 107: PaTcH FLoWerS & LaCe BeAds...

Salam Readers...

Org tau mesti ramai da tertanya2 mana nak dapatkan patch flower beads...
yg org gunakan utk tampal kat awning tudung....


ok...flower beads tu org dptkan di kedai brg jahitan dkt kg org....
harga die murah jek.....
yg no satu tu 1 flower = RM1.00 (patch on headscarf, veil & dress)
yg no dua kire RM9.00 per metre (patch on veil & under bustline for reception dress)
yg no. tiga 1 flower = RM0.40 (patch on nikah's outfit)
so mmg murah...
**rasanye harga die murah sbb nak habiskan stok kedai kot...keh3...

mm selain kedai brg jahitan....
boleh dptkan di kedai brg pengantin....
**mcm kat sebelah Jakel KL
harga die lebey kurang RM20++ dan ke atas per metre...
makin mahal...makin cantik la beading lace tersebut...

gambar ni amek ms gi kedai tuh...
yg ni RM20++ semeter
bolehla dptkan hasil seperti pic di bwh utk veil anda kalo guna patch lace di atas....
** tapi utk veil ini....pereka gunakan teknik patchwork & beading...

credit to beauty and the beads
selain itu, anda juga boleh dapatkan di kedai manik or kedai bunga...
**yg ni kawan2 bgtau...
kalo ada bajet lebey....
boleh beli di jakel atau euro moda....
**tingkat 4 jakel...
price starts at RM70 semeter...
yg kat jakel tu ratus2an per metre....tp siyes lawa giler.....
**sory takde gmbr patch lace jakel tuu....kalo org gi sana lg...org review ekk..

cuba tgk lengan dan veil....
tak pasti cane sebenarnye designer tersebut buat utk bahagian tersebut...
tp kite boleh dptkan hasil yg sama dgn menggunakan patch lace dr jakel tu...

pic credit to sputniksweetheart
and i think hunny madu pny veil pon gunakan lace yg sama...
sbb org ade terjumpa patch lace begitu di jakel...


cara patch lace beads sgtla senang...
jahit susup keliling beads jek...
and walla....!! siap da.......and bolehla tersenyum camnih...

yg ni bukan hunny madu...tp hempedu...ha3

6 comments:

nida-razak said...

cik lijah...thanx for sharing..nida rasa nk sngt DIY untuk veil nida...plus klo ada flower beads ni lg senang..tp tu la..kat tempat nida, xtau lak nk cri kat mna..nk kna gi cari2 dlu..huhu...tp tu la,nk wat veil pon nida xtau sngt..cik lijah wat veil sendri kan..nti ley x wat entry untk diy veil..huhu..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

kna gi survey2 dl la ye....aha...wat sendiri tiga2 veil...pernah buat entry utk 2 veil..boleh cek kat label veil la....veil yg ke-3 nanti la next2 entry sbb nak tggu baju siap then br wat veil tu....hiiii...~

ade byk lg blogger2 lain yg wat veil dgn mcm2 teknik...hope cik nida berjaya ek...gudluck!!

veesakura said...

agak2 kalo patch flower beads ni kat inner syria tu, boleh ker? sebab inner tu stretch kan..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

oo...mcm takleh la vee....kalo nak pon kena buat jahitan yg loose la...jahit sebatu2 ok kot...hi3

miey anna said...

sangat bagus dear..kamu memang sangat berbakat ok ^_^

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

thanx ana...
try and error jek....
nasib baik jd....kalo tak hampa...
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...