Sunday, April 24, 2011

POST 110: OuT Of WeDdiNg TopiC...

Dearie Readers...

teruja bile terjumpe blog nih...

Koleksi Gambar Legging Dan Tips Pemakaian Legging
saya sokong..!!!
mengingatkan saya kepada dua buah kisah...
pertama saya jumpa wanita muslimah, bertudung di Plaza Alam Sentral..
hari tu saya jalan2 cari bridal stuff..
wanita in sgt cantek...jual selendang....
kagum sgt dgn kecantikannye...
tp sedey dgn caranye berpakaian..pakai legging ketat smpai nampak kulit peha....
nasib baik bajunye labuh lepas punggung...
kalo tak, tentu akan nampak V shapenye...wuuuu~
saya doakan die mendapat hidayah....amin...

kisah kedua....jumpa satu lg wanita...
tgh bermekap dlm toilet jusco bukit tinggi...
pakai legging yg da mcm stoking kaki tu....
sgt2 jarang & ketat....bajunye pendek...
bygkan saya yg pompuan ni tak kelip2 pandang...
ape lg yg lelaki kan....kan....???
masyaallah...rasa nak pegi tegur kakak tu shj...
tp saya fikir sejenak...takkanla die tak tau pakaiannye tu sexy...
mestila die purposely pakai begitu...

lagi senario yg agak sedey...
muslimah bertudung, tp nampak alur punggungnye...
adakah rambutnye itu lebih seksi dr punggungnye..
saya rasa tak...dan kalo bg alasan tak perasan terbuat 'show' tersebut pon sy rasa cam tipu...
tak berangin ke bile camtu..ha3...

ok2....saya tau ade org akan kata...
"body aku...hak aku rrr...."
sape kata body die hak die tu mmg org kesian....
body tu hak Allah....die yg ciptakan...
jadi jaga hak-Nya sebaiknye...
harap anda diberikan hidayah...

saya juga bukan org baik...
tp sama2 kite seru kebaikan....wpn pahit....
paling tidak pon..."cegahla dgn hati...yg demikian adalah selemah2 iman.."
tapi adakah iman kite sebegitu lemah???
sama2la kite nasihati kakak2 adik2 sedara se-muslimah kite...
jgn kite accept sahaja budaya ber'legging' di kalangan muslimah....
sekiranya kita sudah rasa budaya itu normal, takut iman kite itu semakin hilang...
sama2 kite hayati ajaran Islam yg murni ini ye kawan2....(^_^)

5 comments:

rose rahim said...

kak ros stuju!

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

saya pon stuju kak ros...hehe

cheQmOomOo said...

i loike!!!

ciknana said...

seyes stuju...malu tengok orang pakai baju cam tu...pernah jumpe isteri pkai legging..baju sendat...bershawl...ada baby lagi...tp palik...suami tak marah pun isteri pakai baju cam tu...my BF plak yang bebel² bila nampak org berpakaian macam tu..tp sebagai perempuan seyes malu....

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

aha....btul2....malu sgt2 kan....

alhamdulillah ramai aware perkara nih...org mmg serabut tgk org pakai legging yg ketat giler tu....wuuuuu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...