Wednesday, October 12, 2011

POST 208: NoN-ReVeAleD ItEm 1

Assalamualaikum, Salam Ceria Semua...(^^)
Sejak da kawen.....senyum saje....
Mmg ceria....
Mudah2an Allah kekalkan perasaan ini selamanya....

Review hari ini.....
Tak seceria mood saya....heh??
non-revealed item 1....
Oh saya mmg ade byk item tak revealed ms wedding kerana kelam kabut...
cemerkap & comot kan??

Cerita pasal baju yg saya tak pernah revealed....
Cane nak revealed??? Pakai pon tidak...!
Hrrrrmmm......btul dear frens!! Baju Kawen ini left untouched....

huh??
fitting baju tak cantek, menggeleber, bulky, nampak pendek....
more more over......i'm pretty upset that this dress wasn't tailored as i expected....
upset sebab da tunjuk gambar tapi still takleh nak deliver...

lagi upset sbb tailor ni my own aunt...
Sama kes mcm baju tunang saya.....!!
take granted atas kelembutan saya.....
baju ni hanya dihantar pada saya pada 2 oktober 2011...
ye....2 oktober 2011..!! pagi2 sebelum majlis bertandang rumah husband...

Kes yg betul2 mengguris hati saya....
Sms yg saya terima darinya on thursday (2 hari sebelum nikah...)
"Bila nak fitting baju.....cik *** busy, banyak keje lain lagi nih..nanti tak sempat alter"
Menyirap darah saya...! Saya pengantin, sayalah runner....
Sepatutnya saya yg kata begitu, bukan die...
Saya anta baju awal taun ini....ade 9 bulan utk die siapkan....
Tapi 2 hari sebelum majlis baru nak panggil fitting???
Saya takmau merungut, but this is the limit....

My mom da marah2....
Saya cuba tenangkan ati, berlapang dada....
Hal kawen mmg mcm2...Jd saya takmau bermasam muka atas satu masalah nih....

Lupakan kisah lama, buka lembaran baru....
Ini rupa baju tersebut.....



Ok....saya rasa cantek plak....! hehehe...
Tapi ini di badan adek perempuan saya....
Alhamdulillah baju ni cantek di badannya...
walaupun ade sedikit cacat pada jahitannya
Ok, adek saya pendek sedikit, berisi dari saya...
Maybe boleh pakai utk majlis perkahwinannya pula....ehem~



Bile fikir2 balik....klakar...
My most expensive dress turn to be ugly like this...
And the cheapest dress became a super gojes dress.......
material murah tak semestinya tak cantek kan??
hehe~
lain hari saya review eaaaa.....

8 comments:

nida-razak said...

kain tu canteeekk lija..sayang..kalo jahit elok2 mesti cantek lija pakai..

ni@ @in said...

cantik..tp syg kan..xpe la puan lija..ain xsbr nk tggu review dress biru tu..hehehe..comel j nampak(^^)

Atiqah Ahmad said...

design jenis dress ehh? even ur sis yang pakai, i still nampak ianya agak bulky di bahagian punggung.

|cerita-gadis-ini| said...

tapi cantek jeee

Fariza said...

ok. cantik :)

Cik Zimie said...

cantik la lijah!!cacat tu kalau sikit2 org lain tak nampak rasanya.hehe

dhiera said...

kain tu cantik~

anaztasias nora aira said...

xsabar nak tgk kamu pakai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...