Sunday, October 16, 2011

POST 212: The CoNtEsT Is StiLL On NoN-CinDeReLLa Story....

Salam All....

Tak sampai seminggu selepas kawen....
Saya hands-on veil pink saya....
Kepada seorg klien kaksu....my MUA.....
oowhh...cantek hasil touch up kaksu padanye...
mmg bertambah2 cantekla die di majlis pertunangannye...


ini plak gambar veil yg dipinjamkan kepadanya....


photo courtesy from kaksu......

Talking about the veil....
it reminds me....
The contest is still on.....
No participation yet....huuuuuu~
maybe kurang promosi dari saya....
hihihihi~


okeyh....
sbb saya pon sygkan silent reader saya....
lots of feedback from mail, fb and etc....
**sorry, saya belum sempat check latest e-mail & reply......
silent readers nak participate through e-mail pon boley...
tak perlu tag 3 org.....tak perlu link....
tapi perlu nytatakan, mengapa mereka harus dipilih sebagai pemenang.....
senang kan??
jadi...kalo berminat...mari join contest yg tak seberapa nih....hiiiiiii~

maybe ramai yg tak faham the prosedur etc...
Lagi2 bagi penulis blog yg baru....
ok....
yg ni saya bg jawapan utk soalan-soalan yg kerap ditanya kepada saya....

Soalan 1
"Cane nak link entry dgn blog saya??"

Jawapan 1
Ketika menulis entry, backlink kan title entry dgn link contest.
Caranya....taip tajuk entry...."my dream veil contest by non-cinderella story"
highlight kan tajuk entry.....klik butang link pada compose,
insertkan link blog ini "http://non-cinderella-story.blogspot.com/"



klik "OK"
akan jadi cani....


Soalan 2
"Cane nak tag 3 org"

Jawapan 2
Sama cara mcm soalan 1...
mula-mula tulis nama org kite nak tag tu...
mesti follower kite...
contoh "dhiera"
highlightkan nama dhiera, klik "link"
saya bg url blog dhiera pd link...."http://dhieranottie.blogspot.com/"
lepastu saya inform dhiera yg saya da tag die utk contest ini....

Soalan 3
"Cane nak tinggalkan link entry pada blog saya"

Jawapan 3
Selepas siap entry...Publish post....
Amek url post tersebut.....tinggalkan di comment box saya pada contest...

Okeyh...da terjawab kan persoalan....
Saya harap anda faham....
So, let's join the contest ladies...
Tarikh tutup 31 oktober....
2 minggu lagi je tinggal....hehe~

Kalo tak...terbatal la jawabnye contest ni....huh~

21 comments:

ni@ @in said...

ingatkan dh tutup...nak join la..hehehe(^^)

Cik Zimie said...

ahaks! nak join lijah.tapiiiii takde idea.sobsob ok i'll try :')

cik nora saniey said...

cantiknyer veil pink..ske2...

Lovely Emy said...

dear, nak masuk, tapi macam xboleh komen ur contest entry je.

ni@ @in said...

ingat ain sorang j yg xley comment kat contest entri tu..lovely emy pom xley gak ek..

Cik Lijah said...

owh...dulu boleh comment kat situ....skrg tak boleh eaaaa...huk3....

okeyh, kalo tak boleh boleh tinggalkan kat comment box yg mana2 la...shoutbox pon boleh, as long as saya tahu....should be okeyh....

Atiqah Ahmad said...

cik lija!! da publish da.

http://zoeitukehidupan.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

dah lama da tulis entry ni tapi tak berpublish. konon nak tggu idea la kan. tapi nan ado. hahah.

so here goes my entry. heee~

Fariza said...

cntiknya veil itu :)

dodonut said...
This comment has been removed by the author.
Renee Meow said...

ehh dear i mmg nak join..!! mmg tgk compose ni cuma xsiap2..hhee.. tunggguuuu... :D

ni@ @in said...

dah publish..lame dah draft..smpai cik lijah dh bertukar title jd puan lijah dah...hehehe...
n link nye http://sayangkamubanyaklaut.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

plain jane said...

nak join gak, tp tgh cari idea. hhhahah

dhiera said...

famous lagi saya disini~
nak join kak lijah. tapi kn simpan dalam draf je sebab tak tahu nak tag sape since saya bukan wedding blogger. sobss.
itulah masalah ye~

Shayra said...

sudah join.. puan pengadil jgn lupa tgk okayy~

http://hitched-shayra.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

Lovely Emy said...

heee :) http://lovelyemyefyweds.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

thanks cik lijah.,

~Lieza~ said...

saya dh join... =)

http://littlelovelyleez.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

G-JaH said...

Salam..

saya dah join contest awk..
selamat mengadili contest.. :)

http://libragirl-jijah.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

tq pn lijah.. :)

Mimis said...

Hi.. saya nak join contest jugak..

ni saya punyer link.. jgn lupa baca tau :)

http://mrandmrssallehudin.blogspot.com/2011/10/contest-my-dream-veil-contest-by-non.html

dodonut said...
This comment has been removed by the author.
Alang Atie said...

Salam dear Puan Lijah..do read my entry for the contest...^_^..
May Allah bless your marriage..

http://pelangi-love.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html

kitakesitu said...

hi dear, dah post smlm, ni link nya http://kitakesitu.blogspot.com/2011/10/my-dream-veil-contest-by-non-cinderella.html =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...