Saturday, August 13, 2011

POST 187: KisAh KaD KoSoNg

Salam semua....

Current DIY project: Wedding Card.

Saya DIY from A to Z....
maksudnye dr pemilihan material paper, envelope, printing, folding, designing...
semua saya buat.
but too bad, takde kamera....
so, nak cerita pon mcm tak syokk....
tapi nak gak citer...hehe

Buat 2 types of wedding card mcm yg saya ade kata dulu..
tapi melihatkan bajet, tak tau mau buat lace kad atau tidak....
lebih parah lagi...i bought a scented paper card with luminous shiny finishing....
finishing yg takleh normal print pakai printer cabuk tuu...
in fact, saya mmg tak cdg pon nak print anything on that...
sbb saya nak bagi Kad Kosong...!!

Card By Vera Wang
mcm gambar atas....
da boleh bygkan mcm mana kad kosong???
mm...dlm hati risau nampak simple sgt....jadi saya buat mcm ni....



lekatkan mcm seal la....tapi tak seal pon.....

tak cukup lagi.....so buat ngada2 tambah lg benda ni...


ala2 tertimbul dr kad kosong tu......


mmm....sudah try buat...
kad kosong takla kosong sgt...
cantekla pd pandangan mata saya...
300pcs sumenye...
lain hari saya update the step by step mcmne saya DIY kad kawen saya...
until then, BYe...!!

oh, tak lupa...
semalam besday saya...(^^)
so, heppy besday to me and a lots and lots of thank to my mom who gave birth to me....
Thanx Allah for this blessful life i have...(^^)

6 comments:

plain jane said...

happy birthday lijah.... birthday kita sama 12 ogos... :)

Sfarlina said...

wahh rajinnyaaa cik lijah DIY kad sndri.. >.< nanti review ok :)

Cik Lijah said...

haha..yeke...menarik.....hepi besday gak jane....boleh potong kek sama2....ngeh3

Cik Zimie said...

happy birthday lijah syg!!!ala zimie terlewat.hehe

btw serius.mesti cantik kad lijah kan?sukanye kad kosong.tapi kalau pandai DIY, im sure it will turn out nice:)

Atiqah Ahmad said...

happy birthday cik Lijah. semoga panjang umur, murah rezeki dan dipermudahkan segala urusan.

ohh btw, rajinnya u DIY. i ni jer malas2. semua tempah2 jer. padahal duit takde pun. '-_-

dhiera said...

kak lijah, cepat review kad.. excited nak tengok. mana tahu boleh dipraktik kan~
asyik nak tiru orang je. he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...