Saturday, June 4, 2011

POST 151: OfF WeddinG CarD

Salam All,

Ini adalah entri berjadual...
by this time, org tgh berposing2, tergedik2 amek gambar kot....
somewhere kat KL nih...keh3...

dan hari ini juga nak melobi cekmat utk beli barang2 buat kad kawen DIY...
yg bakal diedarkan, 1000 keping..
700 kad biasa...300 kad cantek...bukan VIP..

okay, sebenarnya takde istilah VIP dlm kenduri kahwin org...
kalo boleh, ingin memberikan sama rata....
VIP istilah org ialah anak-anak yatim yg perlu digembirakan & org kurang berkemampuan...
ini termasuklah doorgift, makanan, layanan dsb...
ye, mungkin ade lebihan layanan, doorgift kepada sedara & bakal sedara saya...
tapi ia atas penghargaan usaha mereka jayakan my wedding...(^_^)

tetapi utk kad, perlu buat 300 unit berlainan...
kenapa? utk dipos kepada kawan2...dan utk mereka yg org fikir suka mengumpul kad...
ye...org pernah jumpa insan2 yg suka mengumpul kad kawen ini...(^^)
baki 700 adalah utk kenalan di kampung....(lebih byk jemputan sekampung...)
since org kampung mcm saya mmg selalu ignore kad kawen...
means lepas baca kami tak simpan....
**teruk kan...  =_____=
yg penting undangan tu sampai...
so elakkan pembaziran, buat kad kawen fotostat jek 700 unit tuh....

kad kahwin cani jek....mmg bajet....tihihi~
300 unit lagi org nak DIY sendiri...
tak taula kenapa takmau tempah....saja nak rasa air tgn sendiri kot...hehe

design???
mesti ade elemen lace @ ribbon...
Kad kosong bhg depan...
have to be neat & tidy....
mcm nih....

owh....love this very much...
tp kena cr cheaper version of lace nih....
This one pon not bad kan....(^^)
owhoho....stunning...!!!


ok, bajet ciput, so kena cr lace yg betul2 cheap...!!
if tak mampu....maybe org use ribbon je kot....


owh...red is stunning.....!!
maybe tukar kaler fresh green @ turquoise
wohoho....canteks...
i like this the most....
so env frenly-made from recycle paper..


but dear....
i appreciate sgt2 mereka yg takmau kad....
kenapa??? they help me to save a tree...
susah nak cari mereka2 yg tak kesah tak dpt kad...
yg tetap menghadiri walimah wpn hanya dgn jemputan mulut, sms, facebook dan e-mail...
mmg susah....yg selalu org dgr....
"setakat bg jemputan facebook. tag2 mcm tuh...jgn harap aku pegi.."
"cakap mulut je ke...jemputan rasmi (kad) mana......?"
"ade ke jemput2 sms mcm nih....org lain ko bagi kad..!!"

ye, org tau...mcm tak elok tanpa kad rasmi...
tp mcm org kata td...if ade yg tak kesah...org appreciate sgt2...(^^)
mcm dgn teman2 rapat, org tanya sama ade mereka mahu kad atau tidak, 
and i explain the reason behind this question...

chepaskate env friendly bride....itulah saya...(^^)

i never throw rubbish along the street since my young...
i don't use plastic bag everyday, not only on saturday....
kecuali if terdesak....
i use paper both sides...
i collect obvious rubbish wherever i go...
and i'm going to marry an eco-frenly man too....(^_^)

5 comments:

~ NANA ~ said...

wahhhh i sgt suka yg last tu!

veesakura said...

rajinnya cik lijah! :)

mori said...

lijaaaah, hehe. aku blogwalking jumpe blog kau. ni syaza btw. kawan sekampung ;p
nnt invite eh! (sorry la aku x malu sket ;p)
tag je kat fb pun ok :)

Nurul IzzaH said...

jalan2 terjumpe blog u.
so nice!sgt suke idea recycle2 for wedding.
dah tiba masa semua org ada kesedaran itu... ;)

Cik Zimie said...

luvin it dear.lijah nih memang sayangkan bumi.me to!!(^^,)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...