Tuesday, June 7, 2011

POST 154: ProJeK LeBiHan LacE....

Salam Dearie Readers.....

Baju tunang (merangkap baju nikah yg tinggal sejarah) tgh di upgrade....
ha3...bukan upgrade ape pon...jus a bit alteration to make it more loose...
tak selesa pakai baju ketat2 begitu.....ha3.....

so, since the fitting mmg ngam....dan org beli lace tu 2 1/2 mater...
**buat baju slalu pakai 2m jek.....tp bdn org skinnny...so, lebihan banyak....
org pon mintak balik lebihan lace.....dan menjalankan projek2 tak berapa nak berfaedah seperti berikut...

PROJEK PERTAMA

ce teka??? ce teka??
hurmmm....org suh teka, tapi org nak jawab sendiri la....
**kot2 takde org nak jawab kan....hehe
org tgh mencuba try patch lace pada kain........baju tunang org
so, insyaallah, next, next post org akan share cara patch lace pada baju...
**yg boleh di apply utk veil skali...(^^)


PROJEK KEDUA

ni tak payah teka pon boleh tahu......ha3
**credit to my bro.....14yrs old, still kena buli dgn kakak die..ha3

ok, projek ni mmg sgt2 tak berfaedah sbb masa tunang nanti org takkan pakai pon veil...
nampak beriya padahal buat majlis kecik jek...
mcm org kata dl, takde hantaran, takde MUA, takde pelamin mini, tak buat ramai2....
tapi....tak taula kenapa org buat veil nih....
maybe utk photoshoot tunang...??
atau maybe org nak let go veil nih.....!
jeng...jeng...jeng....! org pon tak tau....! kah3....

yg org tau....sbb lace ni berlebih sgt...rugi if tak buat pape....
tu yg buat pape je keje2 yg tak berfaedah tuu....
nak memaksimumkan resource kononnye....
ke membazir tenaga....
lantakla labu.....! asalkan org bahagia....! ha3...

18 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh gud luck dear! selamat meng DIY :)

firdaus said...

bestnye kak lija ni..nnt nk upah kak lija la wat veil..ahaks~
~hajar kpp^^,~

A.N.A said...

let go kt lala...hahaha..

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

nana: hihi.....nana lagi rajin DIY nih...cantek plak tuu...kagum okeyh...!! kih3...

hajar a.k.a firdaus: oit, sape die daus ni aja....skandal deh....!!! ha3.....takyah upah2 kalo hajar yg nak veil.....i sanggup uu...(ayat takleh blah...hik3)

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

lala.....boleh gak tuu kan....let go kat b2b pon besh....ade gak terpk tuh...kih3....btw, tak berhasil lagi pon veil tuu....ntah2 let go kain lebihan lace je kot...hik3

Nor Suhaiza said...

waaahhhh....cik lijah ni creative la...
kalo nk let go gtau ek..ngeh3...

mencari brown paper bag

tiramisu said...

comel je model, hikhik.... rela je dier, baeknye adik...

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

su: org share tips mana nak cr kraft @ brown paper bag kat blog....
kalo nak let go mmg akan diwar2kan su...kih3....

tira: tula....kalo tgk mmg kebykan model adek2 org....yg lelaki.....dgr ckp kakak die...(pdhal ugut nak blasah kalo tak buat...keh3)

hidayah hiddensity said...

yea tepat pada masanyer.. sedang mau tempah veil patch lace ni..hehe.. sila beri tunjuk ajar!

iedchan said...

pakai la veil waktu tunang..hehe comel gitu nnt :P

♥♥ciK piNkY♥♥ said...

wah..bagus2..betul tu,haruslah memaksimumkan penggunaan resources yg ade,baru ada syiok oww...heheheh

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

dayah: ala....tunjuk ajar biase2 jek....ni pon menuntut dgn org len...tanya2 org....kih3....tempah konpem lagi canteks....

ieda: malu r nak pakai veil time tunang, sbb seriusly majlis kecil2an jek...kang family mertua kata melebih2....malu....huk3...

cik pinky: tulaaa....tak tau nak buat ape dgn lace nih....kalo sket takpe....byk plak tuuu....sayang sgt...beli lace bukan murah kan...huhu

firdaus said...

wah..btul ek kak x yah upah..hee~
btw firdaus kn name syurga..sy mna de skandal la kak..hoho
lgpun ade ke yg nk jd skandal sy??..hahaha

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

hehe....upah makan sedap2 kat kenduri tu pon okeyh...!

oo...takde skandal....ok2...kite tggu dan lihat okeyh...! kih3

fitria said...

let go je takdek la membazir.. takpun pakai untung photoshooot.. :)

ciknana said...

rajin nye lijah....ade...sy nak sangat nak wat DIY ni...tp tak de seni la...asyik tak jd je...

nida-razak said...

rajinnya lija...amek tempahan sekali la lija..hehe

zimie said...

lijahhh, diy baju2 ke veil2 ke serius zimie tak reti.haha bertuah nye dpt tangan macam lijah.heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...