Tuesday, August 23, 2011

POST 191: BanTaL NiKaH.....SeWa AtAu DIY???

Salam All....

Ketika ini saya berkonflik dgn diri sendiri...
saya takleh tumpu keje...
Yg saya fikir, kawen! kawen! kawen! dan die...(^^)
Mcm2 hal kawen saya pk.....
tema hari ini......bantal kawen.....
berkonflik lagi...nak sewa ke??? nak DIY...

Kalo sewa....
saya mmg cerewet......nak bantal yg worth the money.....
saya berminat sgt dgn bantal2 nih...



ini bantal yg mula2 saya jatuh hati....
saya rasa harga die ok kot....sbb nama blog pon pengantin budget....
sesuai ngan saya....so, tanpa pk panjang....
saya amek no. telefon penyewa, saya sms on the spot tanya harga....
harga die ok....RM130 sepasang......excited !!
trus tunjuk kat MUA (remember she is also my office mate)....die trus komen....
"tak sesuai kot utk nikah di surau.....silap2 kena tegur dgn pak imam sbb ko menyerlah tinggi sgt...."
ahahahaha...tak terfikir plak...saya kan pengantin blurr...!!!
but a bit kecewa tak dpt duduk di bantal yg stunning tuu.....huhu

then, saya search lagi........
jumpa yg ini...............


sumber dari sini

wah...cantek2....!!!
sepasang RM100.....cantek...i think worth the price la....
tapi walaupun RM100 harga die....saya fikir itu tetap mahal....
sbb saya mmg kedekut.....!!! 
tak sanggup habiskan RM100 saya utk sewa bantal jek....
*kan da kata td....saya mmg bapak kedekut...

then, saya tgk bantal nikah xora....


sumber dari sini

sewa RM50 sepasang.....FOC karpet pink tuu....wow! saya sgt suka....
lgpon saya mmg suka bantal kekabu....sejuk....lembut....empuk...
sesuai utk saya yg tak betah duduk lama....cramp!!
faktor bantal tu kaler maroon je buat saya fikir 2 3 kali.....
tapi.....boleh pejam mata je kot....sbb mmg harga die menarik utk bantal se menarik itu....
saya belum personally tanya xora.....
tp saya rasa if nak sewa, confirm saya nak book bantal die....
mm...takut la tak available bantal tu pada hari saya nanti...cuak2.......

tapi.....
hati nakal berbisik......"DIY jela....."
keluar kos yg sama....bantal tu jd milik sendiri gak......

mcm biasela.....ayat stereotaip saya.....
mula2 saya nak sewa....sbb saya cerewet.....skrg nak DIY.....
korang rasa ok ke tak???
ke membazir....???

kalo saya nak DIY....
saya nak buat bantal dgn elemen songket.......
tp beli songket tiruan jela......
ape pendapat kawan2....ok ke tak idea nih???
kalo ok.......saya pegi beli material cepat2 this week...!!
kalo tak ok.....saya nak bantal2 atas tuuuu.....!!!!

tlg....!! tlg....!! tak suka berkonflik dgn diri sendiri....!!
LEMAS....

12 comments:

anaztasias nora aira said...

dear, kalo ada masa dan kesungguhan, DIY la nanti leh sewakan pula so dpt balik modal DIY tu eheheh :)

hanys said...

Tgkla pro n cons.. Klau blh guna pas nikah, buat la sendiri. Klau agak2 tak seswai guna dh, sewa he..:-)

Cik Zimie said...

actually kan, zimie pon suka yang bantal xora tu.tapi suka gak bantal bulat org panggil otomen tu.mane satu ni!!tibe2 nak konflik gak(haha tak membantu lijah langsung kan) adehhh

|cerita-gadis-ini| said...

sewa je....

Mizz Ryn said...

hehe .. kalo ryn .. DIY jer .. touching tu .. then bile tgk bantal nikah tu blik mesti automatic teringat time nikah .. memoriable gtu ;)

kaklong said...

adoiii!...kak long pun rasa serba salah nak jawap sebab kak long pun mcm zimie, tetibe gelisah gak...ahaks!..

bukan ke mak andam ada set aksesori tu sekali ke byr set pakej die? salah ye?

Cik Lijah said...

kak long.....MUA saya takde satu set sekali......

Saya plak jenis cerewet....nak yg cantek ajo....haha

nida-razak said...

lija..klo ada masa, DIY je la, lija pon kreatif,plus lija susah nk cari yg berkenan kan...

Mimin said...

xora pnye tu cantik! naik seri~

Renee Meow said...

wif ur creative hands, bantal DIY mesti berjaya..! :D

dhiera said...

kak lija, kalau rajin buat ye. jimat pun jimat. in future, boleh sewa kan pada orang lain jugak~

~ NANA ~ said...

DIY la...puas hati sket & blh simpan...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...