Friday, February 25, 2011

POST 47: Tentang Tiara...

Dearie Readers,
Selalu org tak amek kesah sgt psl tiara kan...
and slalunye pakai je ape yg mak andam/ make-up artis/ butik pengantin sediakan..
mm tak salah pon...
sbb diorg da lama dlm bidang ni..so mesti diorg lg berpengalaman pilhkan tiara utk kite...
kan..kan..??

tp sj nak share ngan u oll tips tiara...
yg dibuat hasil kajian sendiri...kah3...
tp applied bg yg bertudung jela...(utk mengelakkan ke'gonjeng'an bertudung n tiara..)
**mcm tak boleh pcy jek kn tips nih??..... (^_^)

Daripada hasil penelitian banyak2 gambar...
dan kenduri kawen yg telah dihadiri...

**maaf, takleh nak lampirkan gambar2 tersebut...poyo jek komen2 org....takmau..takmau....

tp tipsnye kan..

kena pakai tiara sederhana besar (tak kecil sgt, tak besar sgt, sedang2 kepala)
dan berbentuk V terbalik..
supaya muka nampak bujur sireh...
and benefit bg pengantin yg rendah...die bg ilusi lebih tinggi..
Lanz phtography
tapi org nih mmg muka bujur sireh pon...kih3
cik herda nih muka lebar
mekap dari kaksu my kak andam..tihihi..
Tiara besar, byk kerawang mcm nih..
buat muka bertambah lebar bg yg memang muka lebar,
and tak sesuai bg yg bermuka kecil, tak seimbangla...

tp cantek u...lip lap..lip lap...
Tiara kecil dan pendek camnih....
tenggelam dalam veil...
tak menyerlah...
muka kecil dan bujur je yg sesuai....
(bergantung pada veil....)

tp sweet lah tiara mcm nih...simple...fit my character well...ececeh..

tp suka sgt yg nih....

mana nak cari nih....kui3
so...nasihat org......
fitting bj siap dgn tudung, veil and tiara skali sebelum majlis...
fitting kat kedai tu bolehla choose tiara yg betul2 sesuai dgn anda...
yg di atas ni hanya kajian terhadap average bentuk muka manusia...
maybe anda ada special face features yg membuatkan tiara kecil atau besar tu sesuai dgn anda kan??
so..belum cuba belum tahu...hik3

"Life is an experiment, the better we make, the better!"
tp jangan wat experiment melanggar syariah plak...no..no...no..!!
Lots of Love.. xOxO

2 comments:

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum dear.

saya setuju statement yang masa fitting try la pakai 1set. supaya dapat sesuaikan dengan keadaan. tak ada la last minit tak selesa or what so ever kan. good idea! thanks reminding us~~~

BuKan PuTerI CinDeReLla said...

Wslm....btul3...slalu org fitting baju jek...tak try tudung, veil, tiara....susahla camtu kan....
so, ni mengingatkan dr sendiri gak rr...kih3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...