Saturday, February 5, 2011

POST 4: Tudung oo Tudung Kahwin......

Dear Readers,
Pencarian tudung mmg agak memeningkan..
org ade muka yg besar....bentuk petak dan berahang...
awww...ala2 paris hilton gitu...


or lebih tepat lagi spongebob squarepants!!














off topic...
miss my university roommate plak..
cik ecah...(yg tak tgk kartun spongebob)
aisyah: "spongebob yg kaler kuning petak tu...so squarepants yg mana satu??"
kami: "hahahaha...."
takpela kalo tak fhm lawak ni..sj merepek..<malu..kih3..>

berbalik kpd topik...
disebabkan muka lebar, petak dan berahang..
shawl tanpa inner (jd melekat kat dahi tu) akan membuatkan muka & kepala org besar!!!
tudung ikin/ariani tu mmbuatkan muka lebar dan berahang..
paling comey pakai tudung bawal jek..
tp takkanla nak pakai tudung bawal je time wedding nnti..
kurang glamer gituuu...
so i decided to wear shawl with inner..utk nikah..
and shawl with tudung ikin..utk reception..(harap kepala tak nampak besar..wuuu~)

i choose pakistan shawl..
murah + glam....kih3



RM10 jek. Melambak kat Jln TAR.
Glam sbb ade mcm manik2 gitu...









utk nikah org akan pakai mcm ni....


myself during company dinner last year...
tudung tu nampak cantek n kemas dlm gambar...kan..kan??
inner tudung tu tak keras sgt mcm tudung ikin...so boleh kot cekmat nak kiss ms upacara batal wudhu'..
aauuuuuw...gedik...
kalo susah gak org akan dongak muka tinggi2...still want the kiss!!! ha3..


utk reception....org akan DIY tudung ikin tu di bhg awningnye....
tudung sdh pon dibeli...seploh hengget jugak harganye...
cr yg tudung pendek2 jek..sbb tudung ni serve as a inner only..
luar pakai shawl..


tips: bagi yg bermuka lebar n ingin bentuk muka kelihatan lebih bujur..ala2 sireh gitu
...beli tudung ikin dgn awning yang lebar/panjang...


lepas ni nak beli patch/border lace bubuh kat awning tudung..



n buat beading..

dan harap2 hasilnya jadi macam nih...


                   sumber dari sini


so, ble beaded tudung ni pakai dgn pakistan shawl tu...
i guess hasilnye outstanding kot..
lg mavles bile pakai veil sedondon corak awning..
at least mavles dlm pic...hi3...

bile nak start DIY projek tak taula..
kalo tak siap...kite beli je da siap....jom jenguk2 blog2 tudung siap..

http://legalmeyours.blogspot.com
http://www.myhannah.com.my/blog/
http://www.udaimatunnur.com/

2 comments:

rAjEr said...

like..like.
nt da make-up + seri pengantin lagi, tyme 2 da x ya riso da mke bersegi ke ape ke... ms tu mmg sure da nmpk chatek spnjg ms

BuKan PuTerI CinDeReLla said...

hehe...ti kite tgk seri pengantin spongebob ok....akak, ade pic wed intan hari tu tak?? leh la share...bley review kat blog...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...