Sunday, September 18, 2011

POST 201: TeAsEr 12 HaRi....

Salam semua.....

12 hari lagi...
Gi kenduri kawen kat perbadanan putrajaya...
Cari bahan DIY.Cari bekas plastik besar2 buat kenduri....
Betulkan printer.Lihat rumah sewa....

Oh, saya suka rumah sewa tuu...
walaupun org lain maybe kata horror....
*tingkap pecah, sinki tak berpili,cat kotor etc...
saya sukaaaaa sgt....!!! ha3....
sbbnye??
mungkin lain kali saya citer...
**simpan citer utk lepas kawen...kah3

Teaser 12 hari...
dapat baju ke-3

makcik (kwn my mom) hantar bj ke rmh....
saya takde time ni...

Kalo sebelum ini good review...
kali nih nak bagi bad review plak....



mmm tgk kain die....trus rasa tak sedap....
tak cukup kembang & flowy saya rasa......
saya try and betulla jangkaan saya....
so, outcome not as expected...
takla buruk rupanya......dan takla cantek rupa kain tu...
so so shj....

saya try plak baju....
kain nampak okla......
hrrrrmmm cuma bajunye....a bit bulky i think....
fitting tak kemas di badan....
nampak mcm baju kurung biasa....bukan kurung moden...
nampaknya kena make alteration sendiri....
since i can't count on people on last minute job...

hmmm...so, mmg bad review...
baju pon tak siap seperti yg dijanjikan...
outcome tak besh....saya nak baju yg mcm marion pakai....
tp tak jd begitu...sedangkan saya da anta sekali gambar utk baju....

tapi bile saya padankan baju dgn tudung dan veil....
i think comey gak hasilnye......
**itupun selepas saya pin2 belakang baju...

FYI, makcik ni gak yg buat baju bridesmaid....
yg tu no bad comment....okeyh jek....
tak tahula kenapa baju kawen, baju yg ditunggu2 jd begini...
ini mesti last minute job....plus the material mmg susah jahit...

ingatkan tak perlu buat pape DIY kat baju nih sbb beading die mmg da heavy....
rupa2nye kena alter sendiri plak....
anyway kena pasrah....
kena bertindak....have to make alteration now....
daaaaa....!!!

7 comments:

Cik Zimie said...

terer nye lijah nk diy.kalau kite biarkan aje.dah la tangan keras.hahah goodluck dear!!

Cik Emie said...

tu la zimie..dr dulu mmg respek abes kt lija ni..emi pon buat xtau jek baju nikah ala2 besar cket huhu..btw goodluck dear :)

aNNor said...

jeles nye dgn cik lijah sbb ada tgn yang berseni..hehee...smg berjaya dear!

Miss Sunshine said...

tiggal lagi 12 hari.. insyaAllah sempat nak alter.. goodluck dear.. ^_^

ni@ @in said...

gud luck dear:)

midsy said...

mne nk beli badge tu yer?

kaklong said...

ye la, kak long pun tgn x bpe nak seni...adoi! ..

pe pun good luck dear

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...