Monday, February 20, 2012

POST 240: Wed ReviEw: DIY FaBric WallpAper @ FrAmE PicTure

Salam Semua...

Belek2 gambar kawen lama tersedar byk review kawen yg beriya plan nak buat tak buat lg....
mmm da nak 5 bulan kawen pon...so, mcm da basi je citer kan...hahaha

but anyway, still nak share some ideas yg saya fikir relevan utk B2B lain...
satu daripadanya ialah......ini.......

DIY big wall picture made from fabric......heh~

bahan-bahan yg diperlukan cuma plywood, kayu pelipit dan printed fabric...
saya beli plywood & kayu pelipit di kedai construction...keh3...
**untungnye jd anak kontraktor....byk ilmu pembinaan...hahaha

saya beli printed fabric dekat kedai.....
saja pilih warna-warna romantik utk bangkitkan mood bilik pengantin...
gunakan kayu pelipit & plywood sebagai frame.....

caranya...
tebarkan/ bentangkan kain atas plywood yg telah dipotong mengikut saiz yg dikehendaki.....
tarik ketat2 kain mke bhg sisi dan pakukan kayu pelipit di keliling bahagian tepi plywood sbg frame...
**kayu pelipit ni kenala cat ikut kaler frame yg anda kehendaki...hehe

Mudah..tp perlukan tenaga....hahaha~
saya pakai tenaga lelaki adek saya...senang~

Ramai di kalangan yg menjenguk ke bilik tido saya yang sukakannya...
ade yg kata wallpaper....hehe
saya kata tiru konsep ikea....(^_^)

selain penyeri dekorasi bilik...
boleh juga digunakan sbg studio amek gambar....
mcm ni....hehe~


p/s: DIY deko bilik from A to Z...
      Bukan takat DIY...room repairing works, painting, jahit curtain pon kena buat....
      Sgt letih....but that experience really make me proud of how tough is myself!

9 comments:

Asz Miza said...

Cantik deco tu.. lepas ni boleh la cik lijah buat utk deco bilik baby plak. :)

Cik Saila said...

ishh..nape sweet sgt..huhu
apa-apa psl cik lijah ni sumenya sweet tau.. :)

xuelia said...

he...nice idea...nak tiru boleh?

Mimin said...

Wah!!! Cantik. Too bad xble nk tiru idea da kawen da sob sob. Xpe nk hias bilik tdo kt rumah sendiri nnt ;)

S.n.Fariza said...

cntik !!! suka.

Yanei Khairani said...

cantik!~

weddingclosetbyDianaSafri said...

xbley nk tiru, dh kawen.. Tp cik lijah sgt kreatip..good idea for save bajet decor..

jemput ye http://weddingclosetbydianasafri.blogspot.com

ema nordin said...

sayang, I nak buat review pasal blog u boleh? I buat ye.

maria fitria said...

cantikkkkk gile....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...