Thursday, February 9, 2012

POST 238: HoNeYmOOn RevieW

Salam semua….
*Entry super panjang, lambat loading dan super gediks*

A refreshing day today…
Mana taknye,baru balik honeymoon ke-2 kan..hehe…

Kami lebih suke gelar honeymoons kami budget honeymoon….
Kekangan duit dan masa tidak membolehkan kami pergi jauh…
yg penting kami happy dan enjoy….
Tagline suami saya “ Selesa tak semestinya mahal..”
Tagline saya “Kemana-mana dgn abg waima ke pasar mlm sekalipun boleh buat org gembira…” ~gediks~


1st Honeymoon 

Bercerita mengenai 1st honeymoon kami,
Yg da basi berlalu 5 bulan tu..
Kami raikan di Fraser Hills…
Nak review hotel, foods etc saya tak pandai….
For me semua okey…..bukan honeymoon suite pon tp saya ok jek…
Foods super okey….breakfast di hotel, and the rest at cheap restaurant/warung nearby..asalkan sedap & berbaloi…..heh~
RM120 per night (deluxe room) include breakfast for 2 persons…
ok, kami mmg cheapskate~

Yg saya nak review perasaan saya time tu jek boleh?? Haha…
Ooo my, fraser hills sgtla best ketika itu sbb kami pegi weekdays….
Takde orang! Ok, tipula takde org kan….
Tapi sgt tak ramai org…..
Di rasakan fraser hills itu kami yg punya…!! Hahaha
Best feeling ber’honeymoon’ kat isolated place mcm nih….ehem~
Tu cepat dpt baby…kih3

Lagi best bile semua org layan kami baik2….
The hotel workers, the smiling foreign tourists, the postman, permanent residents….
Felt like they all welcoming us there…
The hotel workers gave us privilege to take pics anywhere at the hotel.....awesome...hehe
One auntie even puji me so cantek…..
Mana taknye berpakaian pengantin during outdoor….
Ok, outdoor pic was taken by ourselves…..heh~
Super budget kan….!!!
Jom layan gambar……











2nd Honeymoon

Our 2nd honeymoon taken place at Tioman….
Budget holiday juga nih…hehe….
Total lost about RM600 for 3days & 2 nights
(ni include petrol, tolls, ferry, air-cond chalet, foods, snorkeling etc)
Chalet with air-cond (deluxe bed-for 2 persons) price is rm80 per night..
*even for public holiday
Cheapskate lagi~
Ok, if pegi by pakej lg murah dan lagi byk aktiviti boleh buat…
But since I’m preggy takleh la wat aktiviti semua tu….

The review: tioman sgtla cantek…..
Pernah dpt 10 pulau tercantek in the world if I’m not mistaken
The feelings: so nyaman, romantics, dan sesuai menggediks….
Tak percaya?? Layan gambar lagi…..hahaha










Gambar khas utk bff yg nak tgk perut umi 5 bulan......hehe
tak nampak perut pon sebenarnye.... =p



ok...yg ni baru nampak perut da buncit....weee..suka..!! (^_^)



Gambar ni plak mmg membuatkan kami tak kering gusi terkekeh melihatnya...
Sbb hubby kata muka saya mcm PATI, amah yg diseludup masuk Msia jd org gaji...
Sememeh kan rupanye.....muahahaha~

bantal busuk & jajan seplastik - takleh blah..haha

p/s: Non edited pic taken by hubs & me...
      Outdoor Make-up by me...(^_^)

19 comments:

IdAmAn said...

semue pic cantik2!!!!!!!!! like sgt...Bole review pasal hotel kt cne x? rate bape ea? nk pg tioman jgk nnt... hehehhehehe

aNNor said...

cik lijah sgttttt la comeyyyy...mst baby dlm perut pun ikut umi dia...comel..hehee.. saya je masih belum sempat berhoneymoon....

Cik Saila said...

semua picture di atas adalah sangat cantik... :)
kalau snap sendiri tak malu sgt nk posing sweet2 mcm tu kan? ehee.. :D
semua pose sgt sweet :))

syaz@rozelt said...

gambar chanteq!nnt dah kawen pon sy budget honeymoon cheapstake jugak..hhihihi

|cerita-gadis-ini| said...

you....super duper CUTE!!!!

~ NANA ~ said...

so sweet dear! :)

Farhana IezAna said...

walaupun ambik pic sndiri tp smue pic ny cntyik bangat..hihi

cheQmOomOo said...

gagaga same..outdoor pki bju nikah :p

Suria said...

comelnye puan lijah..
heeeee...
romantiknyeee :D

Dira said...

comels! gambar2 sume cantik even amek sendiri~ amek sendiri gambar, baru x segan nak posing romantik mcm mane skali pn kn..

semoga baby & ibu sihat selalu :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

wahh camne boleh amik sendiri tapi cantik??????? kagum!

lijah memang sangat cute :)

Hanys Jehari said...

Cantiknya gambar. Cantik juga veil putih tu... Hihi. Puan lijah jgn lupa veil saya.. Hihi

Mrandmrssallehudin said...

Kat tioman duduk hotel mane?

p/s: Veil dah dpt.. thanks.. cantik... :)

dhiera said...

hehehe...patut la cuti panjang~

bluefairy said...

cantik nye pic..camne amik sndr pic nih??kagumnye..camne..camne cik lijah???gtaw la~sambil brangan amik pic sndr..erk

Glory jane said...

betul3x. semua pic pun cantik2 sgt

bidadari syurga said...

macam mana bleh amik sendiri?
sedara mara yang ambilkan ke?

ciknana said...

chantik la lijah pic kamu semua...
igtkan ade org amik kan...
cm tak percaya plak amik sendiri...
nana pernah ajak suami amik pic sendiri gak..inspired by u..hihi.
tp husband kate..nnt kamera ilang masa tengah syok amik gambar..grrrr...agk membara gak bile dgr...huhu

its me said...

cantikla..boleh riview tk pasl hotel & tmpt yg lijah pegi..ingt nk pegi sane jugakla...holiday...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...