Wednesday, February 1, 2012

POST 235: Veil Cik Mimi

Assalamualaikum semua…..

Pagi yg penuh bersemangat…hehe

Berjaya siapkan veil cik mimi
Setelah beberapa malam  2 jam sehari stuggle…
Ade 2 cabaran besar bagi menyiapkan veil nih….




Cabaran Pertama: Cari kain sepadan baju…….
1st time ke ke jakel confuse nak pilih grey mana…
Sbb banyak sgt tone grey…
Saya takut tak match….haha…
So, decided to met cik mimi last CNY…mujur die tinggal area S.alam shj…..
**tergelak kecil bile teringat kata mimi saya nampak tinggi di gambar…padahal orgnye kecik jek…hahaha
**padahal cik mimi lagi kecik dr saya...=p
The 2nd time to jakel dptla kain yg sepadan…

Cabaran Kedua: Menampal lace…
Agak mencabar sbb lace yg saya pakai sgt lembut….
Adela sedikit kesukaran nak patch lace tu….
Makan la ms sket….tp hasilnye saya puas ati…



Material semua saya provide…..
Chiffon with patch lace and full beading…
beading pearls in different size and colour tone...
Bhg bwh veil ade patch stone…
**not in pic….
Veil didatangkan sekali dgn shawl…..
**not in pic gak sbb model malas nak lilit shawl….hehe
Full view tunggula cik mimi pakai sendiri yeee…

Harap cik mimi sukakannyaa….(^_^)


10 comments:

dhiera said...

cantik!! kak lijah tudung biru akak pakai masa resepsi aritu beli ke buat ea?

Cik Lijah said...

@dhiera oo tudung tu beli kat butik CITITREND kat telok panglima garang...

dhiera said...

cititrend ni dekat area cimb ke?

Cik Lijah said...

@dhieraaha....tp tak taula ade stok lg ke tak...sbb butik tu slalu bw stok br tudung....

dhiera said...

tak pe, tak pe. hehhe.. nak try tgk jugak. hekhek

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

canthek!

Mr & Mrs Sallehudin said...

Yeayyy.. tak sabar nak tunggu veil tu sampai. Kite dah sms alamat yer..
Ishh.. mana ada kite kecik dari awak.. rasa mcm awak yg comel sgtt.. :)

cik chinta said...

oke, cantik sgt

Cik Zimie said...

sangat cantikkkkkk.geram nya tgk beading tu lijah..

bluefairy said...

cantiknyer...mcm teringin wat sendr..tp mane nk cr renda?renda langsir uma ni byk..weee~gunting senyap2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...