Tuesday, December 18, 2012

POST 271: Bandung Tips....Anyone??

Salam semua....

Mesti ramai b2b & ex-b2b yg da pernah ke bandung kan...??
so, mintak tolong please............**Begging**




Mintak tlg bg tips, share link, any open opinion or ur own reading about:-
1) yg pertama....haruslah kedai kain lace yg paling berbaloi dibeli
2) super penting...!! rate harga utk a metre/panel french lace, embroidery lace, heavy beaded lace.
3) transportation around bandung - if possible leh tak recommend supir yg baik (kalo islamic/kuat agama lg best)
4) extra luggage cost....(ingat nak travel by air asia promo)

motif saya nak tahu kadar berbaloinya saya gi ke sana utk memborong kain-kain lace di sana....
pleeeesss.....tolong ye!!
mungkin komen-komen anda akan membantu readers lain in planning their trip to bandung...
dan juga saya.....kebanyakan tips yg blogger bagi pasal lace & harga mcm kurang jerr...
**cuma kata lace murah....mm saya nak tahu seberapa murahnya itu...hehehe**

yg baik hati dan berpengalaman ke bandung tu boleh drop e-mel address kat saya tak.....??
nak tanya-tanya gak psl ur shopping spree kat sana...ehehehe....

9 comments:

Cik Awin said...

try view kat blog ni :
http://wahidayatulaswa.blogspot.com/2012/02/pasar-baru-bandung.html

shu said...

bestny nk p bandung..

Adriana said...

InsyAllah kalau tiada halangan Ana pn plan nk ke Bandung next year..Ana buat rujukan kat blog Mama Lurv
http://mamaloveu-basma.blogspot.com/2011/01/mahu-ke-shopping-ke-bandung-ini-tips.html

Zimie said...

lijah,

boleh check blog linda, ex b2b. si linda ni rajin gi bandung heee.

http://sorbetpurpleandbabyblue.blogspot.com/2010/07/bandung-oh-bandung-1.html

ada byk lagi entry tp x muat nak post.lijah godek2 jela blog dia tu ye.byk info situ ;)

akudidi said...

not sure blh membantu ke x
but this is my experience
utk kain juz lepak pasar baru jela dr pagi smpai petang. sure akan dpt apa yg u nak. yg penting pandai bargain.

http://civilgurl7.blogspot.com/search/label/Bandung

happy holiday dear

Alang said...

kak, boleh kot tgk kat blog Rilla..before sy g Bandung hr tu pun, sy byk refer kat blog dia.

http://kandadindawithlove.blogspot.com/

Anyway kak, akak mesti g sane bawak baby akak kan. Tapi kat Bandung waaayyy tooo much smokers la kak. merata2 smoker. so, do take safety measures..

nurafrahmhdsarif said...

Transportation kalau nak adventure boleh naik angkutan. Laju mcm rollercoaster. Hihi kt bandung sgt banyak teksi, so diorg akan tarik tourist. So beranikan kata tidak!!! Sbb mencekik darah. So cuba carik teksi yang namanya bluebird. Sgt murah!!! :) eiyoei.blogspot.com/2012/01/bandung-hari-2.html?m=1

nurafrahmhdsarif said...

Transportation kalau nak adventure boleh naik angkutan. Laju mcm rollercoaster. Hihi kt bandung sgt banyak teksi, so diorg akan tarik tourist. So beranikan kata tidak!!! Sbb mencekik darah. So cuba carik teksi yang namanya bluebird. Sgt murah!!! :) eiyoei.blogspot.com/2012/01/bandung-hari-2.html?m=1

nurafrahmhdsarif said...

Kalau nak adventure naik angkutan. Dan tips ke bandung, beranikan diri kata tidak kepada supir sbb diorg akan tarik tourist dan charge gila mahal. Sgt2 disarankan untuk ambil teksi BLUEBIRD. Selamat bercuti dan moga dpt membantu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...