Monday, April 23, 2012

POST 252: LoNg MoMMy & BabY LisT...

Salam semua....

Now i'm in week 31 of pregnancy...
Almost 8 months......!! tak sabar tggu baby kuar....
Buat at the same time...Cuak...!!
Bcoz we know nothing about babies...!!
even though we love them so so much...kih3...

Walaupun saya ade 8 adik...
yg mana banyak dr padanya yg saya jaga, cebok berak etc....
Cuak gak ade baby sendiri...
Buku da byk beli..hari2 baca blog, review etc..
Tp still lg blurr...

Bile difikir klakar plak kami suami isteri yg mmg blurr ni...
Contoh baru ni semangat benor nak beli brg baby...
but at the end, tak beli ape sgt pon melainkan beberapa helai set pakaian bayi....
sbb KONPIUS...BLURR....dan KONPIUS....

sbg contoh:
Saya: "Kite beli baju bayi lubang-lubang plak la..."
Hub: "Ok.."
Saya: "Errrmmm...newborn baby tak masuk angin ke pakai baju lubang-lubang ni..."
Hub: "A'ah...mmm takpela...beli nantila..."
Saya: "Ok.."

Esoknya di opis:
Saya: "Semalam kan nak beli barang baby...blur la nak beli baju lubang2...takut masuk angin"
Kaksu: "EEEE......baby mmgla kena baju lubang2 tu sbb die PANAS...takut RUAM...kalo pasal masuk angin, kan kite da bedung & minyakkan"
Saya: "errrr.......*kecewa tak beli...*

and the story & list become longer and longer....kah3..

So, if dibandingkan dgn org lain....
Kami mmg sgt2 teruk...huk3....

Brg2 baby yg saya ade (for almost 8 months preggy ni) cuma....
1) 4 Set pakaian bayi (pureen, anakku)
2) Diapers changing mat  (pureen)
3) Baby mattress (Padang Besar, Perlis)
4) Barut (Cousin bagi)
5) Nappy Liner (pureen) - **nappy liner ade, nappy nyer takde pon....kahh3
6) Baby food processor (Cousin Bagi)
7) Car Seat (Peg Perego)

See the list...!!!
Byk lagi tak beli....!!
Mmg haru if saya bersalin tiba-tiba sekarang ni.....wuuuuu~

So, mulai hari ini saya berazam utk complete kan all the baby & mommy stuff....

This is the giler-giler punya list yg saya jumpa ntah dari mana-mana.....
lama dl download...da lupa actually...huhu
Saya gabung jalin jadi list yg sesuai utk saya gitu...(if mampu la...hahaha)
So, credit to all yg saya cilok la die punya list nih...kih3...

My "Baby & Mommy List" (Click to See)


Baby kicking all the time when i wrote this post....Maybe die gelakkan umi die yg blurr ni kot....muahaha!

p/s: Saya da tutup ye tempahan veil sampai Julai....
      A long veil list to go plak....!!!! 
      And another long veil order update to review.....
      *mode: rajin buat, malas review...* haha...

7 comments:

Miss Sunshine said...

comel lah awak ni...
hehe... kita pun same tau...
blur je..
tengok mommy to be yang lain, baru brp weeks pregnant, dah ada yang shopping barang baby...
kita satu benda pun tak beli lagi.. hahaha.

Asz Miza said...

wah..kejap je dah dekat 8 bln cik lijah..tak lama lagi tuuu..sila shopping banyak2 cepat..hihihih

aNNor said...

dah 8 bulan? mcm xcaya je.kejap sgt! neway, take care mommy,,,

dhiera said...

8 bulan dah ke kak? macam tak caya. perut kecik gile... psst, dah kenal dah kak su yang mana. ngee

::Aja:: said...

excited nak tunggu veil dr kak lija..wahhh!!!!!hehehe..sis..gimme ur address keyh..

Ratu Mohamad said...

as salam sis , veil untuk sewa pun ditutup eh ?

Glory jane said...

oh, dah 8 bulan ke? hahaha, tak sedar masa berlalu kan?
anyway take care mommy & baby...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...