Wednesday, April 11, 2012

POST 251: PeLamiN Ke PhotoBooth Ni??

Salam Rabu semua...

Seronoknya semua tgh cuti….Jeles okeyh..!!
Saya kat sini tak cuti since kilang da mengawalkan cuti tu pd last week…
So, pe lagi, hr ni bekerja keras la…huhu..(T_T)

Da lama tak menulis panjang, jadi kekok mengatur kata2…
Nak bawakan citer pd mggu lepas sebenarnya….
My sis in law wedding….byk nak review…
**cet, kawen sendiri tak habis review, ade hati review org lain pny majlis…haha

dearie sis dan saya yg menyebok.....haha

Ok, kali ni citer pelamin…
Eh, tapi actually bukanlah pelamin pon…
More like a photobooth, sbb bukan shj tak bersanding…
Mmg pengantin tak duduk2 sgt pon kat sini…
It pon kami (me & hubs) yg paksa…at least pakai utk amek gambar…
Kalo tak jd pameran jela pelamin nih…haha


Everything kami DIY & recycle from ape2 yg adela…
Except for the paper flowers & bantal…
Bantal sis in-law DIY…
The tirai saya re-use balik tirai utk backdrop deco bilik tido saya dulu…
Platform tu pinjam surau punya…
(utk basuh pinggan sebenarnya tu..muahahaha)
Ni gambar pembikinan….



Lepas pasang tirai perasaan hampa….
Hati kecik berkata…**mcm hudus jek…..kain je da tak menarik…
Actually saya nak pakai chiffon yg dl saya beli bermeter2 buat tirai langsir bilik saya tp tak jumpa…
Chiffon kan nampak lg soft, flowy, elegant etc etc etc…
Misplaced kot kain tu…so, saya pakai kain backdrop katil kawen sy jek…
Mmg sgt tak menarikla rupanya….muahahaha

Tapi tak putus asa…
Mana tau da letak all the paper flowers ni jd ok plak kan…
So kami buatla….


Takde la buat brainstorming sgt pon design pelamin tu…
Taram, try and error jek…haha
Masa dlm pembikinan tu baru la tahu yg paper flower tak cukup…
So, ask my hubs beli lagi utk DIY lagi…
Masalahnya…die da tak jumpa da paper yg sepatutnya jd theme pelamin – Putih, Hijau & Pink
So, die beli jela kaler2 nyg die suka….muahaha…
End up bile da siap….warna warni la sket….hahaha


Nak kata cantek sgt tu tidakla….
Tp puas atila utk bergambar-gambar kan…..


Akhir kata celotehan hari rabu ni…
Saya doakan agar Allah memberkati perkahwinan mereka berdua….
Insyaallah….
Perkahwinan yg berlandaskan syariat Islam tentu lebih manis dan byk barakahnya kan..(^^)

p/s : my tips for Dais...cat dinding kaler putih...nampak lg luas & bersih dlm gambar...
       lighting matters.....tempatkan dais anda kat kaw. yg mempunyai pencahayaan pling byk...
       lampu kuning mmg nampak romantic...but in pic, kdg2 tak cantek...so, consult ur OP first...
     for paper flowers mcm ni...don't put too much colour variation even in the same colour range...

12 comments:

Cik Awin said...

simple but nice..i like ;)

IeRa said...

comel.. ;)

Rina Hamid said...

cantik la...serius cute :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

rasa sejuk mata tengok adik lija..alhmdulillah, perkahwinan simple & murah lebih diberkati kann..

rina lak nak meriah2 lagi ahaha..insapp...

Cik Saila said...

cantik..bt simple2 xyah membazir kan :)

iedaurora said...

combination color mmg cantik, naik seri!

puan.mila said...

cantik je..simple but nice :)

Asyikin Aizuddin said...

kesederhanaan yang memukau!~
Tahniah!~

http://makeupbyasyikin.blogspot.com
http://mrspolkadotlovesdiy.blogspot.com

mona mary said...

Kak lijah..nape upload pic kite..hihihi..muke conot jer tyne nih...adoiii..btw cntek jer pelamin ni..simple..trus dapat idea tok diri sendiri..kikiki

NoRz zUe said...

nice lar

Munnafendy said...

sweetnyaaa...sukanya wedding mcm ni =)

Eillafasya said...

simple n sempoi dan mmg cantik..
korg mmg kretif.. sy suka.. jimat...
jgn mmbazir coz kite akn alami satu fasa yg baru dlm khdupan lepas majlis kita... tahniah.. mmg sweet! "LIKE"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...