Wednesday, January 25, 2012

POST 232: DaH BerBulaN KaWen BaRu SeKaranG Nak ‘Naik’ PelaMin??

Salam semua…

Mmg saya tak naik pelamin masa kawen dulu….
Tapi sekarang saya nak ‘naik’ pelamin….

Ok…saja provokasi…muahahaha…

Takdela…sebenarnye saya bakal me’naik’kan pelamin utk adik ipar saya…
Men’DIY’ pelamin untuknye bulan 4 nih…
**adek ipar & mertua melantikku sebagai wed planner adek…muahahaha
Sebenarnye die pon takmau berpelamin…tp parents nak tgk….
Ikut perintah & jg hati ibu bapa dituntut kan selagi mampu dan tak bertentangan dgn syarak…. ?? (^^_)

So, our target is to DIY simple, cheap yet gorgeous nikah dais….
Hubs kata budget bwh RM200…
Tp saya nak try buat lower than that……
So, perancangan rapi, idea tu penting……
Jadi saya try google for basic idea….
Source pon da bertabur…..tak ingat dr mana…
Jd saya mintak halal la kalo ade dr gambar2 ni si tuan punya dais kan….

no.1
My feveret laaaa......nampak mcm tak costly sgt...hehe



no.2
suka theme white n green....yg ni nampak mcm hutan rimba sket...
hubs suka kot...hehe



no.3
Less is More. Suka design tirai tu...



no.4
Adek ipar mahukan ranting-ranting panjang sbg backdrop...agaknye ini yg dimaksudkan...
Saya suka bantal simple begitu..hehe


no.5
Takde ranting berjurai...maybe boleh masukkan elemen bunga mcm taman plak...
Sekali lagi...saya suka bantal & pentas begitu..hehe


no.6
Pomander ball dkt langsir pon menarik...
mm paling suka bab bantal2 tu...bolehla memenuhkan pentas pelamin...



no.7
Pencahayaan dr bwh pentas ke backdrop......bg efek mewah..
Mmmm kena consider ni...


no.8
Lastly......lampu fairy lights menghiasi backdrop...
DIY murah & cantek...!!



So..mana yg anda suggest utk adek ipar saya??
Yg penting within our budget…..
(minus kain2 putih dan pentas sbb itu kami da ade…hehehe)
Saya suka no 1-5…heh~

p/s: Menjawab pertanyaan beberapa mel….
      Ye, tempahan veil masih available sekarang hingga awl bulan 6……
      Fb saya tak aktif sgt…so, lg prefer berurusan dgn mel dan telefon…
      Berminat? Boleh emel saya dan pls tinggalkan no. phone….

      Lg bagus kalo describe trus nak veil mcmne dgn material ape…
      Mudah saya quote price…..(^^)






13 comments:

dhiera said...

kite suka yang first tu~ dgn no 3. hehehe

kak lijah, saya tag akak ye. http://dhieranottie.blogspot.com/2012/01/keranamu-alan.html hehe

~Fara~ said...

pilih no1 & no6 tu.. huhu..

Liyana said...

sy suke no 1 & 6 jgk, mgkin blh mix n match, hihi

Cik Zimie said...

ehh boleh lak tersama ngn dhiera.hee

lijah, vote noo. 1 and no. 3 simple habis dan nampak exclusive!!

oshinz said...

yang nombor 1 tu cantik.. nampak moden skit. hehe.

Alang Atie said...

oh i like no.1..kalau bola2 tergantung tu ganti dgn pomander ball..alahai~cntik kot.hihi

Suria said...

kite suke no. 1 & 3..
huhuu cantik ;D

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

rina suka no. 1 !!!!!!!!!

emy|farid said...

1,3,6 cantik. gogesss!

Dira said...

suke no.1! nak buat pelamin mcm tuh jugak utk diri sendiri boleh x? :)

akudidi said...

mcm kenal jerk pelamin no 6 tu.tu pun DIY tu.kikiki. sume comel2.sis, nk book u buatkan utk ai skali la.hahaha

Mila Ahmad said...

suka no 1, trend skank!.

xuelia said...

haha..vote for no.1!! simple yet gojes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...